måndag 16 november 2009

Gamle Erkki

Jag minns gamle Erkki. Han var en rejäl gubbe han. Alltid hade man nånstans att gå och sitta om man led av dagen efter och alltid hade han en sup tillhands. Om han ville bjuda förstås. Han bodde mitt i stan, bredvid polisstation och nära till butiken. Där med honom brukade vi sitta och svettas och dricka oss fulla. Vilka härliga fester som där firades och vilka diskussioner vi hade på den tiden.

Han var gentlemannaidealet personifierat. Han såg ut som en fin herreman när han kom, men när han var i det värsta tillståndet och stupfull satt han alltid vid sitt solkiga köksbord i bara kalsongerna och stank skit och fick inget vettigt ur käften.

En gång vann han 5000 euro på en skraplott. Gentlemannaidealet till ära köpte han sig en ny fin jacka. Resten investerade han vid Alko. Det tyckte vi naturligtvis var en bra investering och vi satt alla där i två veckor och söp med honom. Brännvinet flöt i outsinliga mängder. Men plötsligt en dag var pengarna slut och den satans baksmällan kom på igen.

Erkki dog härom året. Han satt på med ett rattfyllo och klämdes till döds i en förbannad trafikolycka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar